ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος
Η αναγεννητική ιατρική αποτελεί έναν αναδυόμενο τομέα στη θεραπεία των ορθοπαιδικών παθήσεων των ιπποειδών. Ορισμένοι ιστοί στο σώμα, όπως είναι τα οστά, έχουν εξαιρετικές ικανότητες επιδιόρθωσης. Άλλοι, όμως, ιστοί με περιορισμένη αιμάτωση όπως οι τένοντες και οι χόνδροι εμφανίζουν μικρή ικανότητα για πλήρη επούλωση.

Σκοπός των αναγεννητικών θεραπειών είναι η επούλωση των τραυματισμένων ιστών και η επιστροφή στην αρχική τους κατάσταση, ιδανικά χωρίς το σχηματισμό ουλής.

Οι αναγεννητικές θεραπείες προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα!

Βλαστοκύτταρα (Stem Cells)
Τα βλαστοκύτταρα υπάρχουν φυσικά στο σώμα και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των ιστών και για την αναγέννησή τους μετά από τραυματισμό.

Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων τους, τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο την τελευταία δεκαετία ως καινοτόμος βιολογική θεραπεία στην πρακτική των ιπποειδών.

Με την έγχυση βλαστοκυττάρων σε τραυματισμένους τένοντες και συνδέσμους, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαδικασία επούλωσης και να μειώσουμε τον σχηματισμό ουλώδους ιστού, γεγονός που μειώνει το ρίσκο του επανατραυματισμού.

Η έγχυση βλαστοκυττάρων στις αρθρώσεις μειώνει τον πόνο και αυξάνει τη λειτουργικότητα των άκρων σε άλογα με οστεοαρθρίτιδα.

Τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ακόλουθων καταστάσεων:

  • Τραυματισμοί τενόντων
  • Τραυματισμοί συνδέσμων
  • Οστεοαρθρίτιδα

Αυτόλογο διάλυμα πρωτεΐνης (Autologous protein solution – APS)
Το αυτόλογο διάλυμα πρωτεΐνης (APS) είναι ένα προϊόν που παράγεται από το αίμα του ίδιου του ζώου μέσω ενός ειδικού συστήματος φυγοκέντρησης δύο σταδίων που παράγει ένα συμπυκνωμένο διάλυμα κυττάρων, αιμοπεταλίων, αυξητικών παραγόντων και φυσικών αντιφλεγμονωδών πρωτεϊνών.

Το APS αποτελεί ένα συνδυασμό του PRP και του IRAP (Autologous conditioned serum) σε μία σύριγγα!

Το APS είναι μια φυσική, χωρίς φάρμακα, αναγεννητική θεραπευτική επιλογή για τις παθήσεις των αρθρώσεων. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα, επιβραδύνει την καταστροφή του χόνδρου και βελτιώνει τη χωλότητα έως και ένα έτος μετά τη θεραπεία.

Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma PRP)
Το PRP είναι ένα δημοφιλές υποπροϊόν του αίματος, πλούσιο σε αιμοπετάλια, αυξητικούς παράγοντες και πρωτεΐνες για την ενίσχυση της αναγέννησης των τραυματισμένων ιστών που παρουσιάζουν κακή επούλωση.

Η χρήση του PRP στη θεραπεία τενόντων και συνδέσμων αποσκοπεί στην απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων από τα αιμοπετάλια στο σημείο του τραυματισμού, προάγοντας την ταχύτερη επούλωσή τους.

 

Γιατί να επιλέξετε την Hippiatric Care για την εφαρμογή αναγεννητικών θεραπειών στο άλογό σας;

Η επιλογή της καταλληλότερης αναγεννητικής θεραπείας για κάθε άλογο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η σοβαρότητα και η διάρκεια του τραυματισμού, η ακριβής φύση της βλάβης κ.α.

Έχοντας διαρκή εκπαίδευση πάνω στον τομέα των Αναγεννητικών Θεραπειών μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε για την επιλογή της ορθότερης θεραπείας για κάθε περίπτωση.

Στην Hippiatric Care  διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και συνεργαζόμαστε με διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες του εξωτερικού, με επώνυμα προϊόντα που διασφαλίζουν ότι οι αναγεννητικές θεραπείες που θα σας προτείνουμε θα είναι σωστά παρασκευασμένες και θα έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα!